Utisci sa takmičenja Centra za talente i English Book-a

Krajem maja, su u Skupštini grada Beograda dodeljene nagrade učesnicima Republičkog nivoa takmičenja iz engleskog jezika u organizaciji Regionalnog centra za talente Beograd i The English book-a. Svi učesnici Republičkog nivoa takmičenja su dobili diplome i knjige . Manifestaciji pored učesnika, njihovih profesora i roditelja prisustvovali su i predstavnici Britanskog saveta i Skupštine grada

.

 

Na takmičenju je učestvovalo 3500 učenika iz cele Srbije. Kuriozitet je da se naša škola jedina prijavila iz užeg šumadijskog okruga. Nastalo je iz želje da se omogući učenicima svih viših razreda da pokažu šta znaju, a ne da bi se tražilo ono što ne znaju, što je česta praksa na dosadašnjim takmičenjima iz stranih jezika. Koncept takmičenja je takav da su obuhvaćene sve oblasti: poznavanje vokabulara, gramatike, razumevanja pročitanog teksta, pisanje, slušanje i konverzacija. Test je jako obiman, te samo takmičenje traje nekoliko sati na svim nivoima, počev od školskog. 11 učenika naše škole se plasiralo na regionalno takmičenje, a 2 učenika su učestvovala na republičkom takmičenju, Luka Damnjanović i Stefan Dimitrijević (na slici sa nastavnicama Jelenom Grbović i Marijom Jović).
Ovo takmičenje je prvi put organizovano ove godine, uz podršku Ministarstva prosvete. Namera je da se sa takmičenjem nastavi i narednih godina, a želja da u bližoj budućnosti ono poprimi i internacionalni karakter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s