European Language Day

Evropski dan jezika je u izdvojenom odeljenju u Badnjevcu, obeležen nizom aktivnosti u periodu od 26. do 29. septembra. Svim aktivnostima je prethodio dvonedeljni rad učenika na redovnim časovima i na časovima slobodnih aktivnosti, a u saradnji sa nastavnicima različitih predmeta.

Najpre su učenici informisani o planiranim aktivnostima, kako bi se opredelili za njima bliske i interesantne.

Nastavnik likovne kulture Nikola Grković je organizovao odabir najboljeg likovnog rada. Učenici su imali zadatak da  na duhovit i originalan način ilustruju engleske poslovice. Odabrana su tri najbolja rada učenika: Mirjane Tanasijević VII razred –  I mesto, Dušana Krstića VIII razred – II mesto i  Nikole Milenkovića  VIII razred – III mesto.

Najbolji likovni rad na temu engleskih poslovica, učenice Mirjane Tanasijević, VII razred

Nastavnik srpskog jezika Živorad Bratković je sa učenicima osmog razreda organizovao diskusiju o rečima stranog porekla u srpskom jeziku. Osim imenovanja velikog broja reči koje su se potpuno odomaćile u našem jeziku, diskutovalo se i o njihovoj nekada sasvim opravdanoj, a nekada preteranoj upotrebi, u slučajevima kada za odredjene pojmove postoje adekvatne srpske reči, ali se radije koriste strane.

Nastavnik muzičke kulture Nebojša Petrović  je sa učenicima koji su se prijavili za takmičenje u pevanju na stranim jezicima, vežbao pesme koje su učenici odabrali i davao korisne savete za njihovo izvodjenje.

Učenici su takodje, makar na jedan dan, zamenili uloge sa nastavnicima.  U sredu 28.09. učenici šestog razreda su davali besplatne časove engleskog jezika nastavnicima, ali i učenicima nižih razreda, deleći im kartice sa rečima i izrazima, pomažući im u izgovoru, ukazujući im na to zašto je i koliko bitno znati strani jezik.

Članovi sekcije drže besplatne časove engleskog jezika

Poslednjeg dana nedelje stranih jezika, u četvrtak 29.09. održano je takmičenje u pevanju na stranom jeziku i u brzalicama. Učenici su unapred vežbali zadate brzalice, a zatim se takmičili u duelima u brzini njihovog izgovaranja i na kraju došli do finala u kojem je pobedu odneo učenik Luka Damnjanović VIII razred, ali sve pohvale i za ostale učesnike.

Pevalo se na raznim jezicima, engleskom, francuskom i  španskom, od rep i rok muzike, preko romantičnih balada, do lepršavih melodija pop muzike. U program su bili uključeni i takmičari iz izdvojenog odeljenja u Milatovcu,  a većina takmičara je imala i osmišljene koreografije, pa čak i plesne grupe. Pobednik je učenik Lazar Marković – VI razred, koji je pevao na francuskom,  a specijalnu nagradu publike odnele su Ivana Janković i Tijana Janković – VIII razred, koje su pevale na engleskom i male najbolju plesnu grupu.

Pobednici likovnog konkursa, takmičenja u brzalicama i takmičenja u pevanju su nagradjeni knjigama, ali i dobrim ocenama.

Pobednici takmičenja u brzalicama, pevanju na stranom jeziku i likovnom konkursu.

Singing contest

Tongue twisters competition

Ostaje nam da i tokom školske godine uživamo u učenju stranih jezika i da sa nestrpljenjem iščekujemo sledeći  septembar, nove izazove i druženja.

Organizator projekta

Marija Jović, profesor engleskog jezika

Advertisements

2 thoughts on “European Language Day

  1. oh, dear. when i think you can’t do anything better than last project you soooo surprise me!!!! congrats guys!!! you have the greatest teacher!!!! beautiful and inspiring to the limits of comprehension (i mean it)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s